Doživetja

Nepozabna in avtentična istrska izkušnja!

Marezige so butična zakladnica, ki skriva številne
avtentične lokalne ponudnike.

Za vas smo pripravili prav posebna doživetja, preko katerih boste spoznali
naravno in kulturno dediščino Marezig in Slovenske Istre. Seveda pa boste
obenem okusili slastno istrsko kulinariko in degustirali vrhunska lokalna vina.

Degustacije vina

Že samo ime Dežela Refoška nam razkrije tisto, ki najbolj definira poslanstvo naše regije – refošk. V bližnji okolici naselja lahko doživite vodene oglede vinskih kleti, vinogradov in degustirate vrhunska lokalna vina kot so refošk, malvazija, sladki muškat in še veliko več.

Degustacije olja

Poleg vina je oljčno olje tisti lokalni proizvod, na katerega smo najbolj ponosni. Obiščite okoliške oljčne nasade, kjer boste spoznali vse skrivnosti oljkarstva, degustirajte vrhunsko ekstra deviško oljčno olje in se enostavno prepustite popolni istrski izkušnji.

Kolesarjenje in
pohodništvo

Podajte se na pohod ali kolesarjenje z električnim kolesom skozi vinograde, gozdove, travnike in oljčne nasade ter uživajte v lepotah veličastnega istrskega podeželja. Pot se vselej začne na kolesarski točki v Marezigah.

Lov na tartufe

Naučite se umetnosti na tartufe z izkušenim lovcem na tartufe in njegovimi psi. Poiščite tako imenovano “istrsko zlato” in doživite nepozabno dogodivščino v neokrnjeni istrski naravi.

Jahanje konjev

Ali obstaja boljši način za odkrivanje lepote istrskega podeželja kot jahanje po lokalnih vinogradih? Naši usposobljeni vodniki vodijo individualne pohode, pri čemer je jahanje na voljo tako izkušenim kot začetnikom.

Obiranje oljk

Jesen v Istri je vselej namenjena obiranju oljk, odkrijte tradicionalne načine obiranja oljk in poskusite sveže stisnjena ekološka ekstra deviška oljčna olja.

Obiranje grozdja

Vas zanima postopek pridelave vina? Ni boljšega mesta za začetek kot v osrčju naših vinogradov, kjer se boste naučili pravilne trgatve.